Rusia 2019

SANKT PETERSBURG – MOSCOVA
15-23 iulie 2019

Ziua 1
Întâlnire pe aeroportul Henry Coandă din București la ora 03:00 Zbor spre Sankt Petersburg. Sosire la
14.20 Formalitățile vamale, etc. Începem turul orașului cu vizite la Sf Ioan din Kronstad, Biserica Sf Xenia ,
Bisericia Sf Maria din Kazan etc, transfer la hotel 3/4*. Cazare în Sankt Petersburg. 

Ziua 2
Mic dejun.Istoria orașului de pe malul Mării Baltice începe cu Țarul Petru cel Mare și arhitectul său
italian Trezzini. Vom vedea Palatul de Iarna în care se află astăzi comorile Muzeului Ermitaj, bulevardul
Nevsky, Monumentul lui Petru cel Mare – statuie ecvestră dezvelită în Piața Senatului în anul
1782, Fortăreața Petru și Pavel – Catedrala Sf. Isaac care are una din cele mai mari cupole din lume,
Catedrala Sf. Petru si Pavel- simbolul orașului, adăpostește cavoul Țarului Petru cel Mare și a altor împarați ai Rusiei, Piața Palatului – dominată de un monument unic, Coloana Alexandru, executată dintr-o singură bucată de granit roșu de Finlanda. Plimbare pe faleza fluviului Neva unde vom putea admira ridicarea și coborarea podurilor ce permit navelor să traverseze orașul. Vizita Muzeului Ermitaj cu ghid local. Croaziera pe Neva. Cazare în Sankt Petersburg.

Ziua 3
Mic dejun. Dimineața vom merge în orașul Puskin (Tarskoe Selo), reședința de vară a Țarinei Ecaterina a II-a, și a altor monarhi ruși . Complexul arhitectural a fost adus la o uimitoare frumusețe de către diverși monarhi, dar a fost distrus parțial în timpul celui de-al doilea război mondial. Aici pe lângă parcuri, grădini, monumente, saloane, găsim replica „Camerei de Chihlimbar” De aici a pornit familia țarului în ultima sa calătorie. După prânz, excursie la Petrodvoreț, pe malul Golfului Finic, la Palatul de Vară a Țarului Petru cel Mare. Se vizitează Palatul inspirat din modelul celui de la Versailles, magnificele cascade și fântâni, Parcul Iubirii, etc. Întoarcere la Sankt Petersburg pentru cazare.

Ziua 4
Mic dejun. Vizite opționale la Catedrala Sf. Isac, Biserica Sf Petru și Pavel, etc. În jurul prânzului transfer la gară pentru îmbarcarea în trenul de Moscova. Sosire și transfer la Hotel. Cina

Ziua 5
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic al oraşului Moscova care va include Piaţa Roșie, construită în sec. al XVI-lea de Ivan cel Groaznic, Catedrala Sf. Vasile şi Mănăstirea Novodevicii (intrarea nu este inclusă) cu zidurile sale crenelate şi colorate în roşu şi alb şi cupolele aurite. Mănăstirea cu 5 cupole este situată în apropierea Moscovei şi a fost construită de tatăl lui Ivan cel Groaznic, fiind denumită iniţial Catedrala Maicii Domnului din Smolensk, în semn de venerare a Icoanei de la Smolensk, despre care se spune că a fost pictată de însuşi Sfântul Luca. Turul va continua cu Piaţa Menezh, Bulevardul Ring, Strada Minskaya, Parcul Victoriei, Podul pietonal Bagration, Strada Noul Arbat, Catedrala Iisus Mântuitorul, Biserica Sf. Nicolae, etc. Vom face apoi o plimbare cu metroul moscovit, un adevărat muzeu subteran, o impresionantă atracţie turistică datorită decorurilor spectaculoase şi unice ale fiecărei staţii, realizate de renumiţi sculptori ruşi, arhitecţi şi artişti. Cina

Ziua 6
Mic dejun. Astăzi vom continua explorarea capitalei ruseşti cu vizitarea Kremlin-ului, celebru complex arhitectonic şi istoric fortificat, situat în inima metropolei, mărginit de Râul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile şi Piaţa Roșie (la est) şi Grădinile Alexandru (la vest), care include 4 palate, 3 catedrale şi un impunător zid de incintă prevăzut cu 20 de turnuri. Fosta reşedinţă a ţărilor Rusiei şi reşedinţa oficială actuală a preşedintelui Rusiei, Kremlin-ul este un ansamblu arhitectural unic, care a început să fie construit în sec. al XV-lea. Vom admira Piaţa Catedralei – centrul Kremlin-ului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, principala catedrală a Rusiei şi locul de încoronare a ţarilor Rusiei, un adevărat giuvaier al arhitecturii medievale ruseşti, numită „minune” datorită turlelor care dau senzaţia că plutesc în aer. Vom putea admira, Catedrala Bunavestire cu cele 9 cupole aurite şi fosta biserică privată a ţarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail – locul de înmormântare al ţarilor, faimosul Clopot al lui Ivan cel Mare care datează din sec. al XVI-lea şi Tunul Țar. După-amiază vă propunem o vizită opţionala la Galeriile Tretyakov – tezaurul naţional de artă al Rusiei şi unul dintre cele mai mari muzee din lume. Colecţia Galeriei este compusă în întregime din opere ruseşti şi este dedicată artiştilor care şi-au adus contribuţia la istoria artei ruseşti sau au fost în strânsă legătură cu ea. Cina

Ziua 7
Mic dejun. Astazi vom vedea orașul Sergiev Posad- locul în care se află cea mai importantă mănăstire a Rusiei. Mănăstirea Sfânta Treime unde se află moaștele Sfântului Serghei din Radonej. De-a lungul timpului, țării și țarinele Rusiei și-au adus aportul la dezvoltarea mănăstirii și a celorlalte biserici din oras: Biserica Sf Duh, Biserica Înaltarii, etc. Astăzi zona centrală a orasului face parte din Patrimoniul UNESCO. Retur la Moscova, timp liber în zona centrală a orasului. Vizita la Mănăstirea Sf Matrona din Moscova. Cazare Moscova. Cină

Ziua 8
Mic dejun . Vizită la Tsaritsino, Dimitrie Cantemir a vândut această proprietate, iar mai tarziu Țarina Ecaterina a construit un Palat și un Parc demn de regalitatea rusă. Astăzi putem admira Palatul restaurat după aproape 200 de ani de uitare . Timp liber în zona centrală a orașului. (Strada Arbat/ Novi Arbat ). Spre seară ne îndreptăm către aeroport pentru zborul spre țara.

Preț : 1300 euro

 

Servicii incluse: 8 zile, 7 cazări cu mic dejun, hotel 3-4*, 4 cine la Moscova, bilet tren Sankt Petersburg – Moscova ,croazieră pe Neva, autocare la Moscova și Sankt Petersburg, ghizi la destinație
Servicii neincluse: asigurare medicală, intrări la obiective (aprox. 190 euro), taxă viză Rusia (aprox. 300 lei), bacșis sofer și ghid 40 EUR.
ACTE NECESARE: paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară, cu minim două pagini libere pentru viză (PAȘAPORTUL SE ADUCE LA AGENȚIE PÂNĂ LA DATA DE 20 MAI), 1 foto tip paşaport (Fotografie color 3,5х4,5 cm pe fundal alb, cu imaginea clară a chipului (din față), fără ochelari cu lentile fumurii și cu capul descoperit (cu excepția cetățenilor, care, din motive de apartenență națională sau religioasă, nu se pot fotografia cu capul descoperit).
PENTRU ÎNSCRIERE: avans minim 300 Euro/pers., copii după carte de identitate şi paşaport (biletul de avion se emite pe numele din paşaport)

NOTĂ:
• Autoritătile vamale își rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obținut acordul pentru obținerea vizei turistice. Agenția de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul își asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea și de aceea este obligat să informeze agenția asupra oricarui incident petrecut vreodată în afara granițelor României, precum și asupra oricărei tangențe pe care o are cu statele în care are loc desfășurarea pelerinajului.
• Condiții de intrare și regim de ședere Intrarea în Federația Rusă se face doar pe baza de viză. Perioada maxima de ședere este de 90 zile în decurs de 6 luni (calculând zilele de la prima intrare). Perioada de 90 zile poate însemna o ședere continuă sau se pot realiza mai multe intrări si iesiri, ce nu pot depasi 90 zile. Viza se obține pe baza de invitație, care trebuie prezentată la ambasadă sau consulatul Federatiei Ruse.Nu se poate obține viza la frontieră.
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
• Programul acțiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcție de anumite situații speciale.
• Compania aeriana își rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Rusia
• Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
• Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerul să vă informeze cu exactitate asupra lor.
• Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.
• Agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
• Așezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în funcție de data achitării avansului și semnării (întocmirii) contractului
• Bagaje: În costul biletului este inclus un bagaj de mână (8 kg) cu dimensiunile 55x40x23cm (exclus în bagajul de mână orice tip de armă, arme de jucărie, orice tip de foarfece, umbrele cu fârf ascuțit, chit de cusut, deodorante, lichidele din bagajul de mana nu pot depași 100 ml ) și un bagaj de cală cu o greutate maxima de 40kg.
• Atenţie!!!!! Vă rugăm să păstraţi biletul de avion deoarece va fi nevoie să-l arătăm la intrarea in aeroport.

Descarca Oferta PDF RUSIA 2019