Moldova – Bucovina

Pelerinaj in Bucovina

20 – 25 August

 Ziua 1, Craiova – Mânăstirea Nămăiești – Brașov – Sfântul Gheorghe (300 km.)
Întâlnire la ora 05:30 în fața Catedralei Mitropolitane Sfântul Dumitru din Craiova, plecare la ora 06:00 pe ruta Craiova – Râmnicu – Vâlcea.
Primul popas duhovnicesc îl vom face la Mânăstirea Nămăiești unde ne vom închina la icoana Maici Domnului. Potrivit tradiției aceasta icoană ar fi una din cele douăsprezece icoane pictate de Sfântul Apostol Luca.
Ajungem în frumosul oraș Brașov unde vom face un tur pietonal și vom vizita: Biserica Sfântul Nicolae din Scheii Brașovului și Prima Școală Românească, Biserica Neagră, Piața Sfatului și Biserica Adormirea Maici Domnului. Ne continuam drumul și ne cazăm în zona orașului Sfântul Gheorghe.

 Ziua 2, Mânăstirea Agapia – Mânăstirea Văratec – Mânăstirea Secu – Mânăstirea Sihăstria (300 km.)
Mic dejun. Ne continuăm drumul spre zona Neamțului și vom vedea două dintre cele mai mari mânăstiri din Romania – Mânăstirea Văratec și Mânăstirea Agapia. La Mânăstirea Văratec avem ocazia să ne închinăm la moaștele Sfântului Iosif de la Văratec. În apropiere de mânăstire se află Biserica Sfântul Ioan Botezatorul unde se află mormântul Veronica Micle. La Mânăstirea Agapia ne vom închina la Icoana Maicii Domnului, apoi vizităm muzeul mânăstirii unde avem ocazia să vedem tablouri și icoane pictate de marele Nicolae Grigorescu.
Ne îndreptăm apoi către Mânăstirea Sihastria. Vizităm Chilia Părintelui Ilie Cleopa și ne închinăm la locul de veci din cimitirul mânăstirii. Tot aici vom vedea și mormintele lui Paisie Olaru și Ionichie Bălan.
La Mânăstirea Secu ne vom închina la moaștele Sfântului Ierarh Varlaam și la Icoana Maicii Domnului Cipriota. Cazare în zona Neamț.

 Ziua 3, Mânăstirea Neamț – Iași – Mânăstirea Vlădiceni – Miclăușeni (290 km.)
Mic dejun. Ne începem ziua cu Mânăstirea Neamț. Este veche vatră monahală, în trecut cu cel mai mare număr de călugari. Închinare la Icoana Maicii Domnului cu trei mâini.
Ne îndreptam spre Iași și vom face un tur pietonal. Avem ocazia să vedem: Biserica Sfântul Nicolae Domnesc, Casa Dosoftei (Muzeului Literaturii Române din Iași), Mânăstirea Sfinții Trei Ierarhi (aici au fost aduse pentru prima oară moaștele Sfintei Cuvioasă Parascheva, acum aici sunt adăpostite moaștele Sfântul Ioan Gură de Aur), Catedrala Mitropolitană (adapostește moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva), Palatul Roznoveanu (actuala clădire a Primiariei Iașului).
Ne îndreptam spre Mânăstirea Vlădiceni – închinare la Icoana Maici Domnului „Ivirita”. În funcție de disponibilitate avem ocazia să auzim un cuvânt de învățătura din partea Părintelui Calistrat. Părăsim capitala Moldovei și ne îndreptăm spre Miclaușeni unde vom vizita Castelul și Mânăstirea. Cazare în zona Neamț.

 Ziua 4, Mânăstirea Putna – Mânăstirea Sucevița – Mânăstirea Moldovița – Mânăstirea Voroneț – Mânăstirea Humor (325 km.)
Mic dejun. Plecăm spre nordul Moldovei – Bucovina. Vizită la Mânăstirea Putna și închinare la mormântul Sfântului Ștefan cel Mare. Vizită la Chilia unde s-a nevoit Sfântul Daniil Sihastru. Începem periplul la mânăstirile pictate din Bucovina: Mânăstirea Sucevita, Mânăstirea Moldovița – Mânăstirea Voroneț (capela sixtina a Estului, închinare la mormântul Sfântul Daniil Sihastru), Mânăstirea Humor. Cazare în zona Neamț.

 Ziua 5, Mânăstirea Bistrița – Mânăsirea Pîngărați – Lacul Roșu – Cheile Bicazului – Mânăstirea Izvorul Mureșului (275 km.)
Mic dejun. Mânăstirea Bistrița zidită de domnitorul Alexandru cel Bun în anul 1406. Închinare la Icoana Sfintei Ana. Continuăm cu Mânăstirea Pîngărați. Biserica de la Pângăraţi este deosebită şi prin faptul că aici există de fapt două biserici, suprapuse. Istoricii consideră fie că biserica de la parter este mai veche şi încorporată, la 1560, bisericii lui Alexandru Lăpuşneanu, fie că întregul edificiu datează de la 1642, potrivit pisaniei. Biserica de la demisol a fost la început fără uşi şi ferestre, fiind utilizată multă vreme ca tainiţă a Moldovei până în anul 1802. Drumul ne duce catre una dintre cele mai frumoase zone din Romania – Cheile Bicazului. Facem o oprire la Lacul Roșu după care vom porni către Mânăstirea Izvorul Mureșului, numită și “Catedrala Carpaților”. Cazare în zona orașului Sfântul Gheorghe.

 Ziua 6, Mânăstirea Sâmbăta de Sus – Sibiu – Craiova (395 km.)
Mic dejun. Ne indreptăm spre Mânăstirea Sâmbăta de Sus. Ctitorită de Sfântul Constantin Brâncoveanu, mânăstirea a fost de-a lungul timpului o istorie tumultoasă, fiind refăcută de Nicolae Bălan și Antonie Plămădeală. În funcție de timp vom merge și la izvorul Părintelui Arsenie Boca.
Ne îndreptăm spre Sibiu pentru a vizita cele mai importante obiective de aici. Mergem într-un tur pietonal și vedem: Catedrala Sfânta Treime, Catedrala Evanghelică, Piața Mică, Podul Minciunilor, Piața Mare, Biserica Romano-Catolică, Muzeul Brukenthal. Ne îndreptăm spre casă, ajungem în Craiova în funcție de trafic.

Preț 995 lei/pers. cazare în camera dublă pentru un grup de 35 pers
Preț 945 lei/pers. cazare în camera dublă pentru un grup de 40 pers
Suplimentul de single 400 lei pentru ambele variante (35 sau 40 pers/grup)

SERVICII INCLUSE:
• transport cu autocar clasificat
• 5 nopţi cazare în camere duble/triple la hoteluri 2-3* (clasificare locală) sau/si manastire
• 5 mic dejun

SERVICII NEINCLUSE:
• taxe intrări obiective (aprox. 65 lei/pers.)
• ghid la obiectivele turistice
• taxe de stațiuni și orașe

BINE DE STIUT
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Romania.
• Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
• Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
• Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.