Dobrogea și Balcic

Pelerinaj În Dobrogea Și Balcic

18-22 Iunie

 

 • Ziua 1, Craiova – Slobozia – Tulcea (600 km).

Întâlnire la ora 05:00  în fața Catedralei Mitropolitane Sfântul Dumitru din Craiova, plecare la ora  05:30 pe ruta Craiova – București – Slobozia. Primul popas duhovnicesc îl vom face la Mânăstirea Sfinții Arhangheli din Slobozia. Mănăstirea adăposteşte un chivot, ce păstrează înăuntru părticele din Sfintele Moaşte aparţinînd: Sfântului Ioan Hrisostom, Sfântului Dumitru, Sfântului Ilodor, Sfântului Procopie, Sfântului Artemie, Sfântului Pantelimon, Sfântului Haralambie şi Sfântului Mercurie. Apoi vizităm și Catedrala Episcopală din localitate. Cazare în zona Tulcea/Murighiol.

 • Ziua 2, Catedrala din Tulcea – Mânăstirea Cocoș – Niculițel – Mânăstirea Saon – Mânăstirea Celic Dere (175 km).

Mic dejun. În această zi vom vizita cele mai importante obiective religioase din Dobrogea. Mânăstirea Cocoș, o ctitorie ardeleană pe pămînt dobrogean (sfântul locaș a fost ctitorit de monahul Visarion de la Mânăstirea Neamț). Închinare la moaștele Sfinților Sfințiți Mucenici Zotic, Atal, Camasis și Filipos. Ne continuăm pelerinajul cu vizita la Basilica Paleocreștină de la Niculițel o biserică paleocreștină unde au fost descoperite moaștele sfinților de la Niculițel: Mucenici Zotic, Atal, Camasis și Filipos. Plecăm către Mânăstirea Saon apoi continuăm cu vizita la Mânăstirea Celic-Dere unde ne vom închina la icoana Mântuitorului care se curăță singură. Dacă este disponibilitate din partea grupului se poate face o frumoasă plimbare cu barca în Delta Dunării. Cazare în zona Tulcea/Murighiol.

 • Ziua 3, Constanța – Mânăstirea Techirghiol – Cap Kaliakra (317 km).

Mic dejun. Plecăm spre Constanța unde vom vizita Catedrala Arhiepiscopală. Ne îndreptăm apoi spre Mânăstirea Sfânta Maria din Techirghiol unde vom vedea chilia unde a viețuit Părintele Arsenie Papacioc și mormântul lui. După un scurt moment de relaxare pe malul Lacului Techirghiol  ne continuăm drumul spre Bulgaria. Trecem prin punctul de frontieră Vama Veche și ne oprim să admirăm peisaje de o frumusețe rară de la Cap Kaliakra. Vom vedea vestigiile vechii cetăţi medievale, muzeu arheologic şi capela închinată Sfântului Nicolae (ocrotitorul marinarilor). Cazare în Balcic/Nisipurile de Aur.

 

 • Ziua 4, Domeniul Regal de la Balcic (50 km).

Mic dejun. Ajungem în Balcic şi vizităm Castelul Reginei Maria şi Grădina Botanică, obiectivele turistice cele mai cunoscute din Balcik. Domeniul regal a fost construit din dorinţa Reginei Maria a României, în timpul ocupaţiei române a Cadrilaterului. Complexul cuprinde mai multe vile rezidenţiale, o capelă, construcţii din piatră adusă din Creta, o grădină botanică de 35 de hectare – unică în Europa Centrală şi de Est, îndeosebi datorită colecţiei de cactuşi şi un palat, al cărui parc este o imitaţie a faimosului labirint cretan. După amiază  Cazare în Balcic/Nisipurile de Aur.

 • Ziua 5, Mânăstirea Aladja – Catedrala Varna – Basarabovo – Craiova (475 km).

Mic dejun. Vom vizita, în apropiere de staţiunea Nisipurile de Aur, Mănăstirea Aladja, una din cele 120 mănăstiri din piatră care au fost în apropierea ţărmului Mării Negre.

Ne îndreptăm spre oraşul Varna, unde vom vizita Catedrala Mitropolitană „Adormirea Maicii Domnului” (împodobită cu icoanele dăruite de Ţarul Rusiei Nicolae al II-lea). Facem o oprire la Mânăstirea Sfântul Dimitrie din Basarabov. Ajungem în Craiova în funcție de trafic și formalitățile vamale.

Pret 200 euro/pers. cazare în cameră dublă pentru un grup de 35 pers

Pret 185 euro/pers. cazare în cameră dublă pentru un grup de 40 pers

Suplimentul de single 80 euro pentru ambele variante (35 sau 40 pers/grup)

 

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar clasificat
 • 4 nopţi cazare în camere duble hoteluri 2-3* (clasificare locală)
 • 4 mic dejun

SERVICII NEINCLUSE:

 • taxe intrări obiective (aprox. 35 lei/pers. În România și 15 euro în Bulgaria)
 • ghid la obiectivele turistice
 • plimbare cu barca în Delta Dunării
 • taxe de stațiuni și orașe

BINE DE ȘTIUT

 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru România și Bulgaria
 • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
 • Tariful pentru ferryboat este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului; pot intervenii modificări ale tarifului.
 • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
 • Pentru calatoriei este necesar pasaport valabil 6 luni de la data intaorceri in data sau CI valabil.