Oferta Boboteză

 

Pelerinaj de 8 zile/ 7 nopti in Tara Sfanta (cu zbor direct din Craiova)
CU OCAZIA BOBOTEZEI
15-22 IANUARIE
Ziua I:

– Întâlnire pe Aeroportul international din Craiova – la ora 03:30, cursa WIZZ AIR W6 3985.
– Decolare ora 06:15, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 08:55.
– Deplasare la Muntele Tabor – închinare în Biserica Ortodoxa “Schimbarea la Fata” (locul Schimbarii la Fata a Domnului,  Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului).
– Cana Galileei – închinare în Biserica Ortodoxa ce aminteste de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii.
– Nazareth – închinare în Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) si în Biserica Catolica Buna Vestire ridicata pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cina si cazare Nazaret/Tiberias.

Ziua II:

– Mic dejun.  Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteste de celebra Predica de pe munte a Domnului.
– Tabgha- Biserica ce aminteste de minunea înmultirii pâinilor si pestilor (hranirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini si 2 pesti),
– Biserica Sf. Petru, vizitarea ruinelor orasului Capernaum, orasul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a facut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru, închinare în Biserica Ortodoxa din Capernaum.  Cazare si cina la Betleem

Ziua III:

– Mic dejun. Deplasare în pustiul Iudeii cale de 15 km pentru a vizita Manastirea Sf. Sava (accesul în incinta manastirii este permis doar barbatilor, închinare la moastele Sf. Sava) si Manastirea Sf. Teodosie cu Pestera Magilor în care se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma si Damian.
– Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului (ce adaposteste Pestera în care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului), Grota Laptelui. Cina si cazare la Betleem

Ziua IV

– Mic dejun. Deplasare la râul Iordan, participare la sarbatoarea BOBOTEZEI, SF. Liturghie oficiata de Patriarhul grec ortodox al Ierusalimului.
Închinare în Manastirea Sf. Gherasim. Deplasare catre tarmul Marii Moarte. Cina si cazare la Betleem

Ziua  V:

– Mic dejun. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Maslinilor, unde ne vom închina la urmatoarele locuri sfinte:
– Manastirea Ortodoxa a Înaltarii Domnului,
– Manastirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”),
– Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”),
– Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor (ridicata pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins),
– Biserica ce adaposteste Mormântul Maicii Domnului si Grota Tradarii.
– Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul „Cina cea de Taina”si Mormântul Sfântului Prooroc si Psalmist David. Cina si cazare la Betleem

Ziua VI:

– Mic dejun. Intram în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan si ne închinam în Biserica ridicata deasupra casei în care s-a nascut Sf. Fecioara Maria, în Cetatea Antonia.
– Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc).
– Deplasare la  Zidul Plângerii, ultima ramasita a zidului vestic care imprejmuia cel de-al doilea Templu al evreilor, disrtrus de romani in timpul primului razboi evreo- roman.
Vizitarea Asezamântului Românesc de la Ierusalim. Cina si cazare la Betleem

Ziua VII:

– Mic dejun.
– Deplasare catre Hozeva – Manastirea Sf. Gheorghe (închinare la moa?tele Sf. Ioan Iacob Românul)
– Deplasare la Ein Karem – ne vom închina în Biserica Nasterii Sf. Ioan Botezatorul (ridicata pe locul nasterii Sf. Ioan) si Izvorul Sfintei Fecioare Maria.
– Deplasare la Lod (Lida)- locul mormantului Sfantului Gheorghe.

Ziua VIII:

– Mic dejun. Sosire la aeroport la ora 07:00. Decolare cu cursa WIZZ AIR W6 3986 la ora 09:45, sosire Craiova la ora 12:35.

TARIF:

650 euro
Cazare în camera dubla
Supliment Single 250 euro

SERVICII INCLUSE:

–  bilet de avion cursa Craiova – Tel Aviv – Craiova;
–  taxele de aeroport ;
– 1 noapte cazare Tiberias/Nazareth, 6 nopți cazare Bethlehem hotel 3,4* – clasificare locala;
– demipensiune inclusa;
– transport autocar aer conditionat;
– intrarile la obiectivele mentionate în program;
– preot însotitor

SERVICII NEINCLUSE:

–  tips ( bacsis ) pentru șofer,personal hotelier (25 euro) care se plateste reprezentantului agentiei
asigurarea medicala – se incheie persoanelor cu varsta pana la 79 ani (inclusiv)

ACTE NECESARE:

·        pasaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în tara.

NOTA:

·           Autoritatile vamale îsi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta încredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul îsi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata în afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele în care are loc desfasurarea pelerinajului.
·           Minorii trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult însotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i însoteste) legalizat la notariat; adultul care-i însoteste, în cazul în care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).
·           Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în functie de anumite situatii speciale.
·          Compania aeriana  îsi rezerva dreptul de a modifica orarul de zbor.
·          Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel, Iordania si Egipt
·           Bagaje: bagajul de cala (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mâna max. 8 kg/pers. cu dimensiunile maxime 55x40x20 cm (fara lichide, cosmetice, obiecte taioase sau ascutite la bagajul de mana)
·           Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
·           Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
·           Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
·           Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.