Grecia

 1. Pelerinaj în Grecia cu ocazia Praznicului Sf. Nectarie

  06 – 11.11.2018

Grecia este cunoscută pentru 3 lucruri: civilizația antică, peisajele sale uimitoare și turismul foarte

dezvoltat. Această țară este atât de bogată în cultură și frumusețe că niciodată nu pare a fi descoperită în întregime, indiferent de câte ori veți merge. Dacă Grecia este cunoscută pentru peisajele sale, pentru apa limpede noi vă propunem să descoperiți comorile spirituale ale vechii Elade. Astfel vă invităm să vedeți alături de noi Salonicul, Complexul Meteora, Atena și să venerăm moaștele Sf. Dimitrie din Salonic, Sf. Ioan Rusu din Insula Evia, Sf. Nectarie din Insula Eghina, Sf. Efrem cel Nou de la Nea Makri și multe altele.

 • Ziua 1, Craiova Sofia Salonic (575 km.)

Întâlnire la ora 5:00 în fața Catedralei Mitropolitane Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Craiova plecare la ora 05:30 pe ruta Craiova – Sofia. Facem popas la Mănăstirea Rila, cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei şi totodată, unul din cele mai importante monumente culturale, istorice şi arhitecturale cunoscute în Europa Răsăriteană. Face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1983. Mănăstirea este închinată Sfântului Ioan de Rila († 946) – un sfânt eremit de origine bulgară, despre care se crede că ar fi pus bazele primului aşezământ monahal de aici în secolul al X-lea. În biserica mănăstirii se păstrează moaştele Sf. Ioan de Rila, cel care este ocrotitotul Bulgariei. Cazare în Salonic.

 • Ziua 2, Tur de Salonic Valea Tembi Kalambaka (235 km.)

Mic dejun. Ne îndreptăm către Salonic unde vom vizita Biserica Sfântul Dimitrie Izvorătorul de Mir unde se află moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Apoi facem un tur pietonal vizitând: Biserica Sfântul Gheorghe, cea mai veche biserică din Grecia (sec. V), apoi vom vedea Arcul lui Galeriu, monument situat pe Calea lgnatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perşilor din anul 297; ne îndreptăm către Biserica Sfânta Sofia (cea mai mare şi renumită biserică din Salonic) unde sunt moaştele Sfântului Vasile cel Nou şi apoi către Catedrala Mitropolitană care adăposteşte moaştele Sfântului Grigorie Palama. Turnul Alb, simbol al oraşului, ridicat în sec. XV, aflat pe faleză este ultimul obiectiv pe care îl vizităm în Salonic.

Plecăm spre Atena, facem o pauză pentru a vizita Mănăstirea Sfânta Paraschevi. Oamenii cinstesc icoana şi moaştele Sfintei Paraschevi aflate în biserica săpată în stâncă, iar apoi se coboară la izvorul sfintei, care este considerat vindecător de boli de ochi. Cazare la Kalambaka.

 • Ziua 3, Complexul Meteora Atena (350 km.)

Mic dejun. Vizită la Mănăstirile din Complexul Monastic Meteora (vom vizita 1 sau 2 mănăstiri în funcţie de program). Meteorele reprezintă cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, după Sfântul Munte Athos. Vom face un popas la atelierul de pictură al icoanelor bizantine – Zindros unde vom vedea procesul de confecţionare a icoanelor.

Părăsim vestitul Complex Monahal de la Meteora, nu înainte de a imortaliza imaginea incredibilă oferită de mănăstirile ,,suspendate între cer şi pământ”, îndreptându-ne spre Atena. Cazare la Atena.

 • Ziua 4, Insula Eghina, Sf. Nectarie Nea Makri, Sf. Efrem cel Nou (150 km.)

Mic dejun. Ne deplasăm spre portul Pireu pentru îmbarcare pe ferry-boat spre Insula Eghina, cea mai întinsă dintre insulele golfului Salonic, situată la aproximativ 60 de minute de capitala grecească, cunoscută datorită culturii de fistic dar şi datorită faptului că aici sunt moaştele Sfântului Nectarie. Odată ajunşi pe insulă ne vom bucura de atmosfera insulară, apoi ne vom îndrepta spre Mănăstirea Sfânta Treime, vizitată de mii de pelerini anual. Aici sunt adăpostite moaştele Sfântul Nectarie, mare vindecător de boli şi făcător de minuni. Participare la slujba de praznuire la Sf. Nectarie.

Revenim pe continent şi ne vom îndrepta spre localitatea Nea Makri. Pe „colina neprihăniiţilor” din localitate este Mănăstirea Buna-Vestire ce adăposteşte moaştele Sfântului Efrem cel Nou care este considerat ocrotitorul celor cu depresie. Revenim în Atena şi facem tur de oraş, cu autocarul, în care vom vedea Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piaţa Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piaţa Omonia, Acropole. Cazare la Atena.    

 • Ziua 5, Insula Evia, Sf. Ioan Rusu Mă Kato Xenia Paralia (430 km.)

Mic dejun. Ne îndreptăm spre localitatea Prokopi aflată în partea nordică a Insulei Evia. Anual, mii de pelerini poposesc la Biserica Sfântul Ioan Rusu din Prokopi. Biserica adăposteşte, cu mare bucurie, moaşte ale Sfântului loan Rusu, un sfânt cunoscut şi iubit în întreaga lume. Participare la slujba de prăznuire a Sf. Ioan Rusu.

Plecăm spre Paralia, iar după ce trecem cu ferrybotul la Glyfa oprim la Mănăstirea Kato Xenia, o minunată mănăstire de maici. Aici se păstrează o parte din Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, una dintre cele mai valoroase relicve creştine. Brâul este ţesut din păr de cămilă şi, alături de Cinstitul ei Acoperământ, constituie singura amintire preţioasă ce se păstrează din viaţa ei pământească. Cazare in zona Riviera Olimpului.

 • Ziua 6, Paralia Craiova (645 km.)

Mic dejun. Având în memorie minunatele locuri din Grecia, ne îndreptăm către casă pe ruta Sofia –Craiova. Se ajunge în Craiova în funcţie de formalităţile vamale şi de trafic.

 

Pret 335 euro/pers. cazare în cameră dublă

Suplimentul de single 110 euro

Supliment grup:

 • Grup minim 35-39 persoane tariful se majoreaza cu 25 euro/persoană

SERVICII  INCLUSE:

 • transport cu autocar clasificat
 • 5 nopţi cazare în camere duble hoteluri 3* (clasificare locală)
 • 5 mic dejun

 

SERVICII NEINCLUSE:

 • taxe intrări obiective (aprox. 7 Euro/pers.)
 • asigurarea medicală
 • ghid la obiectivele turistice
 • taxe de stațiuni și orațe
 • taxe de ferryboat (aprox. 25 euro/pers.)

 

BINE DE ȘTIUT

 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Grecia.
 • Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.
 • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
 • Tariful pentru ferryboat este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului; pot intervenii modificări ale tarifului.
 • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
 • Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară sau carte de identitate.